Preocupări

Standard

                   Serialul s-a terminat.Acum privesc superba floare care stă (parcă mândră) pe caloriferul vecin cu fereastra şi mă întreb dacă nu cumva îi este teamă de faptul că,poate nu mă voi trezi mâine chiar atât de devreme să ridic jaluzelele, pentru ca ea să se răsfeţe cu primele raze ale soarelui. Aşa cum floarea are îndoieli în privinţa orei la care mă voi trezi să îi redau lumina (pentru că depinde de mine) ,aşa există şi oameni care au dubii referitoare la ziua ce va urma. E clar că aceste preocupări diferă. Importante sau nu,cert e că unele ajung în pragul d-lui Penibil. Dacă e să ne gândim mai bine ,e chiar stupid să şti că singura îngrijorare a unora e că s-au terminat ţigările,e noapte,şi trebuie să suporte „chinul” de a dormi şi astfel afurisitele trebuie să se lase aşteptate până în ziua urmatoare. Sau că X nu are decât 700 lei în loc de 800 alocaţi pentru achiziţionarea unei perechi de pantofi „fashion”.(alt exemplu stupid care mi-a venit în minte acum).

                 
 Revenind la lucruri mai importante, sunt oameni pentru care faptul că trăiesc cu nesiguranţa zilei de mâine în suflet ,referitoare la viata sau relaţia lor(indiferent ce gen de relaţie),pentru care muncesc,se dedică trup şi suflet dar sunt ignoraţi sau neobservaţi, reprezintă întradevăr o preocupare. Sau faptul că unele persoane se tem că ziua de mâine nu le va aduce bani nici măcar pentru banala pâine,cea de toate zilele ..nu cei 800lei pentru fashionisme inutile. Până la urmă,închei cu precizarea că ,deşi planta mea e frumoasă, are câteva floricele uscate. Ei bine,uscăciuni sunt şi printre noi ăştia, oamenii..şi e clar că aşa va fi mereu!

Reclame

Un răspuns »

  1. Probabil că unii din noi au probleme mai mari, alții mai mici, dar sigur fiecare are problemele peste care poate trece. Probabil pentru alții problemele mele ar fi banale, pentru alții prea complicate. Dar pentru mine sunt de trecut. E adevărat că primele exemple pe care le-ai dat înseamnă mai mult răsfăț și lipsa realității. Trebuie să ne mulțumim și cu puțin uneori și să facem diferența între vreau și am nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s